IMG_4974

Българско-турски бизнес форум препълни зала “Париж” в Новотела в събота. Срещата беше организирана от Търговско-промишлена палата -Пловдив,  в сътрудничество с Търговско-промишлена камара- Текирдаг, Търговско-промишлена палата-Стара Загора, KOSGEB Одрин и Регионалните сдружения на общините от тракийските области в България и Турция. Местната власт беше представена от зам.-кмета Розалин Петков

120 фирми от Одринска Тракия и Пловдивска област присъстваха на форума, като 18 от турските фирми бяха заявили предварително интерес към инвестиции в Тракия икономическа зона. Затова един панелите беше посветен на тази зона.. В турската делегация  бяха включени кметовете  от девет турски града – Текирдаг, Бююкмандъра, Кешан, Хайраболу, Визе, Чорлу, Капаклъ, Черкезкьой и Малкара.

„Независимо от интернет и съвременните възможности за правене на бизнес от разстояние, ние, живеещите на Балканския полуостров много държим и ценим срещите „очи в очи“ с партньорите, ръкостискането, личния контакт. Сигурен съм, че и занапред ще продължи да е така. А статистиката показва, че традиционно най-успешните бизнес контакти се осъществяват точно между нашите две страни“ ,  каза  Ангел Хронев, изпълнителен директор на Търговската камара в Пловдив. Добина Проданова, председател на Камарата, каза в приветствието си: „Това е нещо наистина смислено, нещо което си струва, защото след такива форуми винаги е имало реални, добри резултати. Срещите са важни и след такива контакти се раждат „контракти“, а това е част от нашата работа, като търговска камара“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here