Танер Али е роден на 28 март 1973 година в Търговище. Три мандата е кмет на град Антоново. Депутат от ДПС в 44-то Народно събрание. Семеен с две деца. Владее турски, руски и английски език.

Танер Али е кандидат-депутат за 45-то Народно събрание от листата на ДПС в Пловдив

 • Господин Танер Али, защо приехте предизвикателството да водите листата на ДПС в Пловдив?
 • Общинското ръководство на ДПС Пловдив, след консултации с централното ръководство на партията, ме номинираха за водач на листата в града. Познавам проблемите на Пловдив в цялост, а не само на нашия традиционен избирател. Посетих районите, в които са съсредоточени нашите избиратели и забелязах нещо изключително фрапиращо и обезпокоително. В тези райони държавата и местната власт тотално са абдикирали от своите функции и задължения. Там държавата и местната власт ги няма. Това, което видях, е нещо недопустимо за 21 век и за втория по големина град в България.  Проблемите с инфраструктурата, с ВиК, с почистването и с поддържането на улиците и на другите обществени места в тези райони, със сметоизвозването,  проблемът с жилфонд и състоянието на сградния фонд, проблемите със ЗУТ са наслоени с години, оставени са без решение и са се превърнали на места в животозастрашаващи проблеми. Аз съм бил четири мандата кмет на община Антоново и в управителния съвет на Националното сдружение на общините в България няколко мандата, както и председател на контролният съвет на НСОРБ. Като народен представител в 44-то НС съм член на комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление. Запознат съм с най-тежките проблеми на тези райони и квартали и с дългогодишният ми опит като администратор в местната власт, а след това и като законодател в НС, съм запознат до най-малките детайли в законодателството относно ЗУТ, ВиК, пътна инфраструктура. Именно поради това ръководството на партията  видя в мое лице, личността която може да се справи с тези тежки и нерешени проблеми и аз приех това предизвикателство за град Пловдив!
 • Кампанията започна, готова ли е местната структура  на ДПС за сериозната битка, която предстои?
 • Да. Общинската организация на ДПС е готова за изборите. ДПС като отговорна и последователна партия, имаща в редиците си най-подготвените и компетентни кадри за управлението на страната, винаги е готова за избори. В ДПС се мисли в перспектива и гледайки в бъдещето, а не ден за ден, именно поради това след приключването на едни избори ние се насочване към подготовката за следващите избори. Запазена марка на ДПС е нашата постоянна готовност за избори във всеки един момент, като това се дължи на факта, че в нашите редици са най-подготвените, най-отговорните, най-напредничаво мислещи кадри, които са гаранция за нашия успех както на изборите, така и в управлението. Погледнете само нашите листи – от нея лъха едновременно на политически и експертен опит, съчетан с борбения и непримирим дух на младите, които са възпитаници на най-престижните университетски центрове в Европа и са носители на  новостите и иноваторството  в нашите редици. Относно израза „сериозна битка“, не бих казал, че ще водим битка. Ние в ДПС ще водим една професионална и експертна предизборна кампания, акцентирайки върху нашите идеи и каузи. Докато другите партии са тук и сега, ние в ДПС винаги гледаме в бъдещето, гледаме 5-10 г. напред. По време на нашата предизборна кампания ще целим, чрез нашата програма за ускорено и догонващо развитите, да достигнем до най-широк кръг избиратели , без да се спускаме в т.н. „битки“.
 • ДПС в Пловдив направи пробив на последните местни избори след 4 години без представител в местния парламент. Възможно ли е Пловдив отново да има и народен представител? Възможни ли са и два мандата?
 • Присъствието на наш представител в местният парламент по-скоро е нещо напълно нормално с оглед политическата реалност в Пловдив, отколкото да се счита за пробив. На политическата карта на Пловдив ДПС винаги е присъствала и ще продължи да присъства със своето активно участие в местната власт. Аз съм убеден и не поставям под съмнение, че ДПС ще има един народен представител от . Пловдив , а при една успешна кампания защо не и двама народни представители.
 • На какъв вот залагате – на етнически или ще се борите за всеки глас?
 • ДПС никога не е водила предизборна кампания, наблягайки на етническия вот. Винаги ние се стремим да достигнем възможно до най-широк спектър от избиратели, които споделят нашите основни ценности и идеи, залегнали в нашата програма. Затова разчитаме на широка подкрепа, не само в традиционните квартали. Предвидени са предизборни срещи във всички пловдивски райони на Пловдив, на които ще представим пред избирателите нашите идеи и виждания, както и програмата ни за ускорено и догонващо развитие. Убеден съм, че нашите послания ще стигнат до всеки избирател. За нас е важно програмата за икономически  развитие основана на зелената икономика, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, водородна енергетика, дигитализация, високи технологии, включване на свободните и активни граждани в процесите  на вземане на решения и контролът върху изпълнението им. Затова смятам , че ще бъдем припознати от доста широка маса избиратели и можем да имаме повече от мандат в Пловдив.
 • Език на толерантност и уважение в кампанията или на противопоставянето и омразата към политическия противник?
 • ДПС като партия, изповядваща Европейските либерални ценности, винаги е водила толерантна кампания и не е допускала използването на езика на омразата. Винаги сме подхождали с уважение към политическите си опоненти, въпреки че срещу нас често се използва езика на омразата и се действа с агресия.  Най-важното за нас е  да спрем омразата, разделението и агресията, да върнем политическата нормалност. Да възстановим държавността. Именно в тази връзка ние ще водим една открита и толерантна кампания, както и досега.
 • Какво искате да кажете на пловдивчани, за да спечелите гласа им?
 • Вярвам, че в Пловдив избирателят е разумен,  отговорен и с висока политическа култура. Пловдивският избирател живо се интересува от политическите процеси в България и следи изявите на всички политически субекти отблизо. Именно за това аз знам, че в лицето на ДПС и в нашата предизборна програма избирателят ще припознае своите идеи и виждания за развитието на България, ще види инструмента ,с който може да постигне както своя просперитет, така и просперитета на България. Убеден съм, че ще имаме успех, защото 30 г. ДПС работи за просперитета на нацията, европейското развитие на страната, ние сме го доказали и продължаваме да работим в тази насока.

Ние искаме да има диалог между политическите партии, за съгласие  и приемане на приоритет за развитие на страната.

Приемане на Програма за ускорено и догонващо развитие.

Възстановяване на доверието в институциите и координацията по-между им.

Обръщам се към всички избиратели, особено към младите граждани на Пловдив, да подкрепят ДПС и ние ще ви докажем, че България ще стане по-добро място за живеене.

С нашата програма ще върнем младите хора в България за да работят за своето бъдеще и да имат европейски условия на живот.

Рестарт на държавността!!!

1 коментар

 1. Тоя БОКЛУК затърка цяла Община Антоново. На кражбите е цар. Изсече хиляди декари гори от които няма една стотинка в общината. Построи пречиствателна станция за отпадни води за милиони в която в момента не влиза капка вода! Лъжи, лъжи от тебе по-голям боклук в Антоново не е имало!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here