“Не знам дали е трагикомедия или е трагедия, но по-скоро трябва да се подаде сигнал SOS – „Спасете нашите души“, сигнал за бедствие към всички българи. И образът на този сигнал всеки ден го виждам по новините – това е затънал кораб, подпрян в бреговете на българските скали, на българския бряг, който символизира безпомощността на това прехвалено управление на президента Радев и на неговите две служебни правителства”. Това заяви режисьорът Евгений Михайлов. 

“Най-голямата опасност е младите хора за пореден път да бъдат излъгани от такива появили се нови месии, от сладко говорещи и усмихващо обещаващи светло бъдеще хора с черни костюмчета, с разкопчани бели ризи. И това наистина е опасност. Неподготвеността на обществото и недоверието, което е създадено или съзнателно създаваното недоверие към всичко в България в последните десетилетия, са едно от най-добрите оръжия на задкулисните играчи от „Държавна сигурност“. И когато веднага някой ще каже „А бе, стига с тая „Държавна сигурност“, аз ще кажа: не, не, не стига. Тази „Държавна сигурност“, която е част от ударния репресивен отряд на Българската комунистическа партия (БКП), управлявала България до 1989 г. и обявена за престъпен режим през 2000 г., са хората, които продължават да дърпат конците, много добре познавайки народопсихологията, която са възпитавали или изкуствено култивирали, генно модифицирали. Традиционният български дух и характер в продължение на 45 години са превърнали в ГМО продукт на измислената световна революция и победа на комунизма, и всякакви други щуротии. Тези хора знаят какво вършат. И тук е най-голямата опасност. И понеже пак някой ще каже „А бе, докога с тези хора?“ – ами, те са пред очите ни. В Инициативния комитет, издигнал Румен Радев, от 100 души, 27 са агенти и служители на „Държавна сигурност“ – репресивния апарат на Комунистическата партия. Близо 50% са от номенклатурния апарат на БКП и те в момента са в Инициативния комитет на Румен Радев и тези хора всичките ни се представят за „цвета на нацията“ и те обявяват, че те са почтените, а всички, които не мислят като тях и не са като тях и не са били част от тези репресивни служби, излиза, че са непочтени и са от бурените на нацията, защото цветът е при Инициативния комитет на Румен Радев. И наистина много добре трябва да си направим сметката, дали искаме този кораб, който се е ударил в бреговете на България, да символизира България като затъваща страна, или искаме да бъдем достоен член на тези семейства, към които декларирахме, че сме се присъединили и за които нашите деди и нашите родители са мечтали да се присъединят към свободния свят и да бъдат равноправни членове на свободна Европа и на свободния свят”, каза още Михайлов. 

“И на този фон всичко, което говорим с вас – и за потъващия кораб, и за сценариите, и за опитите за предизвестен край на изборите, за внушенията, че едва ли не Румен Радев е непобедим, се развиват на фона, на който има един потъващ кораб край бреговете на България, има един президент, който вече е доказано, че е нарушил Българската конституция след като е назначил двоен гражданин – гражданин и на България, и на Канада – за министър в служебното си правителство, и е доказано вече безспорно, че към деня на назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката той е бил и канадски гражданин и е подписал декларация с невярно съдържание. Всеки ден обаче във всички възможни студия гостува Кирил Петков – лъже от сутрин до вечер, подиграва се с българското общество, подиграва се с Конституционния съд. И това нещо се аплодира, и в момента дори медиите и някакви измислени социологически агенции го поставят сред основните претенденти, едва ли не те ще бъдат водеща политическа сила, коментира още Михайлов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here