През месец май ДГ “Марица“ в район “Северен“ спечели проект по подпрограма на Община Пловдив “Проектиране и изграждане на нови детски площадки, ремонт и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“.

Извършена бе подмяна на съоръженията на детското заведение на ул. “Полковник Бонев“ 27 .Трите детски площадки се сдобиха с  нови пързалки, люлка, къщичка за игра, пано “животните по света“ и музикална лира.

Със средства, заделени от скромния бюджет на район “Северен“, бе реконструирано дворното пространство на ДГ “Марица“ с 2-ри адрес, намиращ се на бул. “Марица“ 53. Бяха монтирани нови детски съоръжения-пързалка, люлка, къщичка за игра и масичка със столове. Футболното игрище бе обновено и допълнително бе поставена изкуствена тревна настилка.

“Адмирации за директора на ДГ “Марица“ Надежда Дервенска, която е инициативна и работи по различни проекти за подобряване условията за игра и развлечение на децата.Нека те използват с много здраве, радост и  желание новите придобивки и на двата адреса на ДГ “Марица“, коментира кметът на “Северен” Стоян Алексиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here