Започна реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари в централната градска част на Пловдив, между ул. “Неофит Бозвели“ (северно от ул. “Марагидик“; ул. “Райно Попович“, ул. “Александър Пушкин“ (от пл. “Александър Малинов” до ул. “Картово” и от ул. “Драгоя Божилов” до ул. “Неофит Бозвели”), ул. “Драгоя Божилов”, ул. “Страхил“, ул. “Ивац“ по проект “обновяване на градската среда в Община Пловдив – 2020-2023 г.“, по Оперативна програма “Региони в растеж“.

Заместник-кметът Пламен Райчев обясни, че това е поредният обект в района, част от общ проект на стойност над 10 млн. лева. На това място ще бъде изградена подземна инфраструктура, тротоари, осветление. Ще бъде рехабилитирана и обновена централната градска част.

“Тук бяха изградени две детски градини, училища, детска ясла и между блокови пространства. Това е мащабен проект, замислен в миналото. Надявам се, че в края на 2023 година, когато изтича срокът му, да се поздравим с една добра и красива инфраструктура, каза Райчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here