Христо Стоичков ще бъде освободен от поста почетен консул на България в Кралствo Испания, съобщиха от нашето външно министерство. Модерният ляв се изрепчи на  вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамари заради референдума в Каталуня, обвинявайки я във франкизъм до девето коляно.

По този повод министерството на външните работи излезе със следното съобшение:

“Стартира процедурата по освобождаването на Христо Стоичков като почетен (нещатен) консул на Република България в Кралство Испания със седалище в Барселона и с консулски окръг, обхващащ територията на автономна област Каталуния и автономна област Арагон

Предстои след вътрешна съгласувателна процедура решението да бъде разгледано от Министерския съвет.

Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет № 585 от 29 юли 2011 г. През последните няколко години дейността му като почетен консул е затруднена поради обстоятелството, че той пребивава основно в САЩ. В допълнение следва да се има предвид, че в бъдеще ефективното изпълнение на функциите на почетен консул от страна на г-н Стоичков ще бъде възпрепятствано поради усложняване на комуникацията му с официалните власти на Кралство Испания заради последните му публични изяви.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here