“Първият работен ден си свърши работата, което означава, че добре е минало. Тази агресия, която наблюдавахме, е изключително ненужна и показва една изключителна неопитност. Гласуванията днес бяха продиктувани от обща омраза, която бълваше към ГЕРБ и това до някаква степен заблуждава, че едва ли не има монолитно мнозинство. Това изобщо не е така и ще се види още през следващата седмица в другите гласувания“, коментира народният представител от Пловдив Иван Тотев.

„Това, което на мен днес ми направи изключително неприятно впечатление, не предполагах, че още на първия ден някои партии ще дадат толкова назад от предизборните си обещания. Видяхте уклончивия отговор на председателя на групата на “Има такъв народ” относно мажоритарното гласуване.

ГЕРБ като партия, която подкрепя демократичните процеси и правото на хората да изразяват мнение, подготвяме законопроект, в който ще разпишем правила за мажоритарно гласуване, тъй като виждаме, че партиите в този парламент започват да бягат от тези предизборни обещания. Ние не можем да бъдем част от тези, които не оправдават или лъжат избирателите. ГЕРБ подготвя законопроект за мажоритарни избори и до няколко дни ще бъде внесен в Народното събрание. Тогава вече, в зала, много ясно ще се види кой и по какъв начин държи на предизборните си обещания”, заяви още Тотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here