Помните ли го този образ, който виждаше ОбС единствено като банкомат и се уреди с концесия на пазара в „Столипиново“ – Яшар Асан. Той стана известен с борбата си за повече пари като съветник и гласуваше с двете си ръце за увеличение на възнагражденията. „От 9 часа съм на сесията и се прибрах току- що, по тъмно. Може ли да не занеса на жена си пари?”, обяснаваше Асан на журналистите. Преди това питаше тогавашния шеф на ОбС Илко Илиев: „Бате, ще лапаме ли парички?“

И лапаше Асан, продължава да лапа. Типичен тарикат от „Столипиново“, който преди избори става доста активен, усещайки келепира.

Кръгът около Асан го представя като активист на ДПС и общински съветник на партията. А истината е, че отдавна не е общински съветник и няма нищо общо с ДПС. Дори се изявава като страстен борец срещу ДПС. През 2015 година беше в листата на варненската партия „Солидарност“, а на парламентарните се бореше за депутатско място от партия ДРОМ. После искаше да е пак общински съветник с листата на партия „Социалдемократи“. Сега докарал автобуса на „Промяната“ в квартала, за да мине отново за някакъв политически фактор. Но хората в „Столипиново“ не искат да бъдат въвличани в политическите му игри и го взимат на подбив – вечният кандидат за власт , който иска все да е някакъв и скача от партия в партия. Напъните на Яшар се посрещат с майтап.

За алиби Яшар Асан си беше избрал и да е председател на някакъв инициативен комитет на бедстващите в Пловдив. Асан не обяснява как той самият бедства и как помага на бедстващите, но с измислената си роля на миротворец напомня за себе си в кризисни ситуации, които са далеч от „Столипиново“. Сее етническа омраза в квартала, предупрепредиха през 2017 година неправителствени организации, които следят отблизо ситуацията. Тогава Яшар се активира по повод събития в ромския квартал в Асеновград. Асан говори против езика на омразата и за етнически мир, но с действията си прави точно обратното – насъсква етносите един срещу друг, отбелязаха тогава неправителствените организации.

Сега отново е избрал да обърква избирателите в „Столипиново“ заради личния си келепир. Обещава на всички и работи за себе си – типичната роля на Яшар Асан.А и общината го търпи да не плаща редовно наема на пазара. Защо ли?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here