Община Пловдив спечели окончателно делото за зоологическата градина във Върховния административен съд . Последното заседание на върховните съдии по казуса беше на 28 януари и еколозите не се явиха на него. Според прокуратурата жалбата им за законността на строежа е неоснователна.В решението на съда се казва:

ВАС оставя в сила Решение № 1472/21.06.2018 г. по адм. дело № 1397/2018 г. на Административен съд- Пловдив. Осъжда Сдружение с нестопанска цел “Граждански контрол – защита на животните“, представлявано от Георги Сербезов, да заплати общо на РИОСВ Пловдив и Община Пловдив сторените от разноски в касационната инстанция в размер на 100 /сто/ лева за всеки един от тях, или общо 200 /двеста/ лева. Решението е окончателно.

Първата копка бе направена на 12 юни 2015 година, но заради непрестанните обжалвания от еколози строителството се забави.

Общинската администрация  вярваше в добрия край на сагата  и това беше отразено и в бюджета на общината за 2019 година. За зоопарка тази година са заделени 854 655 лева за заплати на 26 щатни служители, както и 523 000 лева капиталови разходи.

В момента се събират необходимите документи за получаване на Акт 11. Заради търпението, проявено от плодивчани, кметът Иван Тотев ще предложи на ОбС входът до края на година да бъде свободен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here