Totev_basein_Pd

Соларни панели бяха монтирани на общинския плувен басейн „Младост”. Новата инсталация функционира успешно и водата в душовете вече се загрява икономично и екологично от слънцето. Инвестицията е за  30 000 лева, отпуснати от общинския бюджет по предложение на кмета на Пловдив и кандидат на ГЕРБ за втори успешен мандат инж. Иван Тотев. Това информира Александър Радев – началник отдел „Строително-ремонтна дейност на спортни имоти” в ОП „Жилфонд”.

“За икономия в баните са монтирани и така наречените „пуш бутони”. Много важно бе да направим това нововъведение, тъй като водата в басейна е 550 куб. м., а само от баните за един месец се изразходваха 850 кубика, т.е, басейн и половина вода минаваше през баните”, направи сравнение Радев.

Междувременно кметът Иван Тотев, съобщи, че е в ход изготвянето на техническо задание за разширяването на общинския басейн. Проектът предвижда приобщаване към басейн „Младост“ на сега съществуващия 12-метров външен басейн чрез лека конструкция, която да позволи използване и през зимата, както и изграждането на изцяло нов 50-метров басейн.

“Общинското съоръжение се посещава не само от възпитаниците на спортното училище и спортните клубове, но и от много граждани, желаещи да плуват. Това постави на дневен ред разширението на „Младост” и превръщането му в плувен комплекс”, допълни кметът.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here