Никола Хаджийски

Симпатизанти и членове на СДС в Пловдив разпространиха отворено писмо до медиите , в което критикуват градското и областното ръководство на организацията за резултатите от последните парламентарни избори.

Ето пълният текст на писмото:

Съюзът на демократичните сили, символ на демокрация в „синята столица“ излетя като дим, през комина на политическото безхаберие и безотговорност на градското и областно ръководство на СДС – Пловдив. Дълго време в душите на изтерзаните седесари, ще остане болката от оглушителната загуба на току-що отминалите предсрочни парламентарни избори. Считаме, че причините за изключително лошото представяне е следствие на безотговорно, некомпетентно и разрушително управление на ръководството на СДС – Пловдив, за което носим вина и ние долуподписаните.

Приветстваме достойното поведение на г-н Божидар Лукарски и цялото  национално ръководство на СДС, които подадоха оставки след трагичните резултати от изминалите парламентарни избори.

Очаквано беше да последват оставки в Градското и Областно ръководство на СДС – Пловдив. До момента такива оставки няма. По тази причина заявяваме твърдо, че искаме незабавната оставка на Никола Пейчев Хаджийски, като Председател на СДС – град Пловдив и Милко Стрехин – секретар на Областната организация на СДС – Пловдив (основен виновник за създаденото напрежение в структурите на Пловдивската организация и съсипването им), поради следните причини:

 1. Лошото представяне в Пловдив на изминалите парламентарни избори 2,72%, което е по-малко от резултата на новосформираните „Да България“ и „Нова Република“. Само 114 преференции за Никола Пейчев Хаджийски в град Пловдив, което означава, че и членовете на СДС не са гласували за своя председател, а в МИР – Силистра, където е водач на листата, Реформаторския блок има 0,92%. Това за пореден път доказа, че г-н Хаджийски, който никога не е живял и работил в Пловдив, няма корени в града ни и не е припознат от десните хора в него.
 2. Трагичният резултат на изборите е в следствие на изключително лошaта работа на Никола Хаджийски като Председател на СДС – Пловдив, изразяваща се в липса на всякакви позиции по обществено важни градски проблеми, липса на партиен живот, ясни политически послания и чуваемост за различно мислещите. Системно пренебрегване и неглижиране мнението на членовете и структурите на СДС – Пловдив.
 3. Системно нарушаване на Устава, чрез подмяна на легитимни членове на СДС, членове на Градското и Областно ръководство с удобни за тях хора, като по този начин, нелегитимно се е сдобил с председателския пост на СДС – град Пловдив.
 4. Използване на ръководните постове в организацията само и единствено за лична полза, и за ограничен кръг приближени до тях хора.
 5. Уронване престижа на градската организация, като единствения бивш депутат от 43-тото Народно събрание, регистрирал се в „Бюрото по труда“ като безработен, което е недопустимо за човек претендиращ да бъде лидер на организация, чиято програма има за цел да защитава интересите на бизнеса, креативните и работещите хора в България.

Всичко това руши доверието на пловдивската общественост в градската партийна организация на СДС, в резултат на което СДС не е представен както парламентарно, така и в Общинския съвет на град Пловдив.

Категорично заявяваме, че искаме незабавно оставката на Никола Пейчев Хаджийски, като Председател на СДС – град Пловдив и Милко Стрехин – секретар на Областната организация на СДС – Пловдив (основен виновник за създаденото напрежение в структурите на Пловдивската организация и съсипването им). Настояваме за незабавно организиране на Отчетно-изборни конференции, на които да се изберат нови легитимни ръководни органи.

 

   Подписали:

 1. Веселин Стойков – Бивш Председател на СДС – град Пловдив.
 2. Чавдар Марев – Бивш Председател на СДС – град Пловдив.
 3. Тони Симидчиева – Бивш Секретар на СДС – град Пловдив.
 4. Д-р Златко Илиев – Председател на клуб 10 – район Централен на СДС – град Пловдив
 5. Еню Енев – Бивш Зам. Председател на СДС – град Пловдив.
 6. Петър Попов – Бивш депутат и председател на СДС – град Пловдив.
 7. Йорданка Пенева – Бивш Председател на Район Тракия
 8. Марта Момина – Председател на клуб 13 – район Централен
 9. Мнозинството от членовете на СДС – район Централен.
 10. Членове на СДС от други клубове и райони.
 11. Симпатизанти и бивши членове на СДС.

1 коментар

 1. А лустрация що не искате бе мама ви дееба залюхава? Какъв съюз на какви демократични сили сте, мръсни комунистически придатъци ??!
  Приветствали Лукарски за “достойно поведение”? Плюя върху вас , безгръбначни утайки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here