622

Дебненето на противника е основно занимание на участниците в този градски театър – общинските сесии. Мирише на избори  и някои вече използват  площадни реплики. Фалцетът трябва да стигне висота, която да гарантира мястото на общинския съветник още един мандат. Не всички ще успеят, макар и дупе да дават за това. То е като при хипопотама – колкото повече си отваря устата, толкова повече потъва в блатото.

Днес обаче  управляващите допуснаха гаф. Уж болницата спира да приема пациенти , тъй като върви преместването й в УМБАЛ “Свети Георги”, но предложиха  на сесията избор на нов директор за останалите 15 легла. Д-р Генади Странджев  трябваше да смени д-р Веселин Давчев.  Номерът обаче  мина – събра само 23 гласа. Освен това това д-р Странджев призна, че нищо не знае за тази болница  и тепърва ще влиза в проблемите й.

Така противникът беше издебнат. Новият директор  трябваше да получи и  1500 лева заплата, което  накара опозицията да подскочи.  Тя разпитва и за съдбата на сградата.

„Първо, съсипваме една работеща болница. Второ, не казваме на хората какво ще правим със сградата и двора. Трето, назначаваме директор с неразумно висока заплата, без да знаем какво изобщо ще прави той. Това е троен цинизъм!“, възмути се лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.Ние предупредихме, че закриването на тази болница и пребазирането на дейността в други лечебни заведения е огромна грешка, която тепърва ще влошава качеството на живот на пловдивчани“, припомни Каназирева.

Така един неуспешен избор отприщи предизборните речи. Ще чуем за източване на общинския бюджет, продаване на сградата  и далавера  за управляващите. И то  защото на половин болница искаха да сложат цял директор.

 

К

3 КОМЕНТАРИ

  1. По-добре гледайте английския на Бюрека, тогава се занимавайте с маловажни неща като някаква болница .. Хахаха 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here