zlata-jabolka

Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма – FIJET, ще връчи на кмета Иван Тотев  наградата “La Pomme d’Or” – „Златната ябълка“. Това е Оскар   в туристическата индустрия. От 7 до 11 септември, Пловдив ще бъде домакин на едно от най-престижните международни събития, свързани с туризма – годишните награди на  FIJET. Церемонията е на 9 септември в 20 часа на Пеещите фонтани.

Наградата ще връчи  Тиджани Хаддат,  шеф на организацията, бивш министър на туризма на Тунис. Наградата „Златна ябълка“ има повече от 50 носители от 1970 г. . По-рано тази година, призът получи Москва. Организаторите споделят, че особеният принос на  Пловдив се състои основно в разнообразния културен живот на града, амбициозните проекти, свързани с археологията и развитието на творческите индустрии, както и спечелването на титлата „Европейска столица на културата за 2019“.

Журналисти от Франция, Великобритания, Румъния, Испания, Италия, Хърватска, Турция, Египет, Мароко, Ливан, Тунис и България ще пишат за Пловдив и ще публикуват своите статии по света.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here