“На областно ниво се вижда, че много области са достигнали рекордна заетост. Пловдив е областта, която се развива най-бързо”, се посочва в анализ на Института за пазарна икономика, представен на пресконференция днес. “Само за Пловдив за последните 12 месеца работните места са повече от всички в северната част на страната. Говорим за експанзия на пазара на труда”, обясняват икономистите от Института.

Основен фактор за развитие са инвестициите. Дадена е за пример област Сливен, която тази година е най-бедната в България. Там много хора не използват интернет, което също се отразява на развитието. В част от бедните области има и лоша инфраструктура.

Винаги благосъстоянието в най-богатата област – София, е четири пъти по-голямо от това в най-бедната област, се посочва още в анализа.

 

1 коментар

  1. И това е някакъв успех ли ? Вместо да се вземе под предвид защо положението е като след ядрена катастрофа в големи части от Сев. България се изтъкват позитиви, създадени от аутсорсинг индустрията, която днес я има утре я няма в БГ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here