Започва възстановяването на "Тютюневия град"
Започва възстановяването на “Тютюневия град”

 

С бум на туристическия сектор и с проекта „Капана“ ще се отчете Пловдив на предстоящия предварителен мониторинг в Брюксел на 16 септември. Проф. Оливър Шейт от Хамбург, който консултира екипа на фондация „Пловдив 2019“, подчерта, че журито ще бъде впечатлено от ръста на туристическия поток в града, както и от успешната маркетингова кампания „Пловдив – изпълнен с живот”. Той открои и ролята на квартал “Капана” като важен център за градското развитие.

Екипът на общинската фондация ще представи пред комисията програмата на града за следващите четири години и културната си стратегия.

Капана ни дава самочувствие, че можем да променим града, затова започваме обсъждане на визията на зоната около ул. „Иван Вазов“. Започва процесът по промяната на Тютюневия град, каза кметът Иван Тотев. Идеята е уникалната и рушаща се градска зона да се превърне в един от диамантите на Пловдив. Това е следващият голям проект на фондация „Пловдив 2019“. Започва обсъждането на бъдещата визия на зоната и начина, по който тя да изглежда и да заживее нов живот. Реалната работа по този проект ще стартира догодина. Дотогава ще се търси мнението на пловдивската общественост, ще има и срещи със собствениците на имоти, тъй като складовете са частни. Общината е готова да води преговори за откупуване, ако се наложи.

Заместник-кметът Стефан Стоянов обясни, че има идея и за развитие на пешеходните зони по проекта  “Тютюневият град”. Там  може да се локализира втора зона за култура в Пловдив.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here