main_1466066855

Оставката на правителството е осуетила сериозни кадрови промени в него, разкри зам.-председателят на ГЕРБ  Цветан Цветанов. Ситуацията след първия тур на президентските избори е показала, че е нужна промяна, тъй като кандидатът тна патриотите Красимир Каракачанов събра  два пъти повече гласове Трайчо Трайков, кандидат на реформаторите. това налагало драстично промяна в разпределение на министрите между коалиционните партньори .

“Конструкцията на управлението ни вече не е същата. Реформаторският блок вече не е същият като през 2014 г., когато влезе в парламента. Патриотичният фронт пък започна да изисква неща, които дори не сме обсъждали”, допълни Цветанов.

Така най-ощетени от оставката на Борисов са патриотите, които веднага след нея започнаха да нападат премиера, а Валери Симеонов предложи ново правителство на ГЕРБ без Бойко Борисов. Макар и с 15 процента подкрепа на президентските избори , патриотите бягат от предсроен вот, вероятно осъзнавайки, че са изтървали лъжицата си точно когато морето е станало на каймак.

Цветанов потвърди, че ГЕРБ подкрепя напълно въвеждането на мажоритарни избори. Основната цел е те да бъдат въведени още преди предсрочните парламентарни избори.

1 коментар

  1. УСетиха че партньорите им не са много “партньорски” настроени май….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here