DSC_0651

Паркингът за 200 автомобила пред Колодрума вече е напълно готов. Той беше приет днес от кмета Иван Тотев, който заедно със заместник-кметаДимитър Кацарски, районни кметове и директори на общински предприятия инспектира обекта преди старта на световното първенство по таекуондо, което започва на 27 август. Зоната около Кородрума ще продължи да се социализира с изграждането на игрища за футбол, волейбол и баскетбол, а до зала “Академик” ще има голям парк детски площадки и спортни зони за деца.

Паркингът е на площ от 6 декара и струва 2 милиона лева, като в цената влизат и изградените подземни комуникации, обслужваща улица, свързваща “Асеновградско шосе“ с бул. „Найчо Цанов“. Още 100 паркоместа ще се открият при разширението на паркинга.Посетителите на събитията в залата, закупили билет, ще го ползват безплатно. Залата разполага с подземен паркинг за 280 автомобила.

“С построяването на Колодрума заваляха предложенията за частни инвестиционни намерения спрямо съседни парцели, но политиката ни за тази зона не предвижда продажби на общински терени, а обособяването им като свободнодостъпна зона за спорт”, коментира Иван Тотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here