Борислав Стаматов ще бъде избран за омбудсман на Пловдив.
Борислав Стаматов ще бъде избран за омбудсман на Пловдив.

Юлия Юрдекова отново няма шанс да се бори за омбудсман на Пловдив, след като беше грубо остранена на първия избор преди месец. Тогава тя беше на първо място в класацията на комисията  и абсолютен фаворит за поста. Партийни пазарлъци в последния момент преди гласуването в ОбС я изхвърлиха от играта и за временен омбудсман беше избран човекът на БСП Владимир Петров.

Във втория конкурс за избор на титуляр, проведен днес, Юрдекова е на четвърто място със 102 точки от 120 възможни. Както се очакваше, първи със  117 точки е зам.-кметът на “Централен” Борислав Стаматов, човек на ГЕРБ. Втори е Рангел Христов със 106, а трети – временният омбудсман Владимир Петров със 105 точки. Очаква се по този ред – председател и двама заместници , да гласуват и общинските съветници.

На конкурса се явиха рекорден брой кандидати – 17. На първия избор имаше седем мераклии за поста. Комисията е с председател Спартак Николов, съветник от ГЕРБ.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Такова безпардонно и преднамерено поведение не заслужава дори да бъде коментирано. Абсолютна манипулация. Не може да си класирал някого преди две седмици на първо място, а след това същата концепция да се окаже губеща. Не съм роднина на никой от кандидатите и по принцип ми е все тая кой ще е омбудсман, но като си слагате ваши хора – правете го по-фино. Но забравих, че на вас всъщност не ви пука, така че всичко е ясно…

  2. Естествено че е нагласена цялата работа, как ще се остаи някаква такава позиция на произвола на съдбата ? Нали може да вземе да си върши работата и да стане неудобна след време.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here