Десетки доброволци заедно с кмета на пловдивския район „Тракия” Костадин Димитров се включиха в залесителна кампания в парк „Ротари”.

70 млади дръвчета се присъединиха към белите дробове на града ни. Те ще ни зарадват и с още една красива алея във все по-красивия ни квартал. Благодарим на всички, които се включиха в акцията, както и на дарителите от SB Tech”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Фиданките са от вида червенолистна декоративна слива и са засадени от двете страни на пешеходна алея.

 „С тази кампания целим да популяризираме грижата за зелената система на района ни и да покажем колко важен е индивидуалния принос на всеки от нас”, подчерта кметът на „Тракия” Костадин Димитров и благодари на всички граждани, които се включиха в залесяването.

„Има инициативи, които ме вдъхновяват, зареждат и умиляват. Като тази на Район „Тракия” – Община Пловдив. Винаги съм си мечтал да засадя дърво в „Ротари Парк”. Е, случи се. Днес доброволци от всички възрасти с огромна радост и удоволствие засадиха 70 декоративни червени сливи. Има кметове, които просто си вършат работата. Браво на Костадин Димитров и всички от екипа му!”, написа по-късно актьорът Ивайло Христов в профила си във фейсбук,

Инициатива бе под надслов „Да засадиш дръвче”, а популяризирането й в социалните мрежи бе организирано от Димитър Михов и Иван Маринов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here