“Много малко хора в цялата история могат да почувстват и разберат какво е това да си кмет на Пловдив. И да, много е важно как влизаш в Общината – с какви очаквания, но по-важно е как излизаш от това място и това е най-важният момент – как излизаш от вратата и какво оставяш зад себе си” , заяви снощи областният координатор на ГЕРБ и кмет два мандата /2011-2019 г./ Иван Тотев по време на публичния си отчет в изложбена зала “2019” на улица “Гладстон” 32. Той и екипът му избраха отчетът да е под формата на кратък филм, който в рамките на 43 минути представя основните акценти в работата през изминалите осем години.

Пред присъстващите в препълнената галерия той обеща отчетът да бъде публикуван в интернет пространството, за да може да стигне до всички граждани. И днес това вече е факт. 

Ето и някои от акцентите в него:

8.1 млрд. лева е брутният вътрешен продукт на Пловдив за 2018 г.

24 хиляди са компаниите, които са регистрирани и работят в Пловдив.

Със 7400 жители расте градът годишно, а за 2018-та в процентно отношение заселилите се надвишават процентно тези в София.

10 години билетът за градския транспорт е 1 лев.

Пловдив е единственият български град, включен в мрежата на ЮНЕСКО “Учещи градове”.

Пловдив е първият български град, носител на титлата Европейски град на спорта.

Пловдив е първият български град – Европейска столица на културата 2019.

Обновяване и изграждане на нова инфраструктура – детски заведения, пътища, тротоари, подземна инфраструктура, паркинги.

Площад “Централен” и квартал “Капана”, новите галерии и паркове.

Опазване на културно-историческото наследство и други.

В новата изложбена зала, изградена във връзка с домакинството на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, присъстваха трима кметове – настоящият Здравко Димитров и предишните Иван Чомаков и Тодор Петков. Тук бяха председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и народният представител Атанас Ташков, председателят на Общинския съвет Александър Държиков и предшественикът му Савина Петкова, районни и заместник-кметове, общински съветници, много граждани.

В емоционалното си обръщение след излъчването на отчета Иван Тотев благодари на екипа си и всички пловдивчани. “Всичко това нямаше да се случи без личната подкрепа на министър-председателя Бойко Борисов ,който е голям приятел на Пловдив”, категоричен е Иван Тотев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here