След като партийните кръжоци ДСБ и “Да България”си стиснаха ръцете, за да възраждат дясното в българската политика, същото занимание ще пробват и отломките от Реформаторския блок. Най вече  ДБГ, което така щяло да награжда идеите си. По време на изборите никй не разбра какви точно са тези идеи, но сега ще ги надграждат.

Парцелирането на дясното продължава с неукротима решителност. Решено е  върху останките от РБ да се появят някакви реформаторски общности за демокрация – РОД-ове някакви. И не е важно ляв ли си, десен ли си, руски агент ли си, американски агент ли си. Важното е да имате желание да се коалирате и да сграбчите властта, ако е възможно.

 

“Красотата на РОД е в това, че хората по места ще кажат с кого искат да се коалираме”, убеден е Димитър Делчев, който смени Кунева начело на ДБГ. Той също видял, че, обединявайки се, ДСБ и “Да България” сепарират дясното и така обслужвали ГЕРБ. Делчев иска да каже, че без новите РОД-ове на ДБГ дясното отива по дяволите.

Найден Зеленогорски, друг активист на ДБГ, смята, че по места вече съществува реформаторската общност за демокрация. “Сега е важно да чуем тези хора. Единствено, когато сме заедно, можем да се справим”, казва Зеленогорски и пуска въображението си на воля – широко дясно обединение може да се бори за първо място и да спечели между 500 – 700 000 гласа.

Зеленогорски пропуска факта, че в дясното генералите са повече от войниците.

1 коментар

  1. Поредния ужас в стил Бюрека, Реформатори или Обединени патриоти. В Бугаристан никога не е имало нормална дясна партия, защто нямаше лустрация, тема която от Да, БГ и ДСБ избягват всячески. Никога не е имало и нормална демократична среда и нормална пазарна икономика като повечето от страните в ЕС. Имаме си само бай Тошо, слуги на Кремъл и това е.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here