Новият кмет  на Пловдив Здравко Димитров  обяви в предизборната кампания 43 приоритета в своето управление. Един от тях – 24-ти поред, гласи: Справедливи данъци, по-нисък данък МПС. Димитров каза: „Ще работя за намаляване на данък МПС и за връщане на данъкоплатците в Пловдив. Според  данните, хазната на града губи годишно 9 млн. лв. Тези приходи трябва да се върнат.“

Три седмици след изборите илюзиите приключиха – данък битов отпадът става съвсем справедлив – от 45 на 90 лева, а данък МПС няма да се пипа.

Ето какво каза Зиков интервю за БНТ:В момента специалисти работят. Данъците се вдигат навсякъде на общия фон на държавата. Тук в Пловдив от 45 лева ще скочи твърдият битов отпадък на 90 лева.Няма откъде да дойдат тези пари. Така е в цялата страна.Такса МПС  може би малко да падне.Може  би за екологично новите автомобили, тия, които не замърсяват природата, може би мъничко да се пипнат, ще видим и това… Оставил съм в ръцете на специалисти да видят, да проверят. Това са непопулярни мерки, които в края на краищата държавата взима – това решение е за всички, не само за Община Пловдив.“

Това е положението. Само че сливи ли имаше в устата Димитров, за да каже това в предизборната кампания и да бъде честен с избирателите, пък да видим те как ще реагират  – дали ще кажат ОК, като ги няма парите, ние ще ги дадем, господин кандидат кмете. Така било в цялата страна. Това не пречи лъжата, изречена от Димитров по време на кампанията, да е огромна.

Какво значи да са недоволни пловдивчани, пита Димитров. Нали трябвало да има пари. Ами що не се казват тези неща  на избирателите, но преди изборите, пък те решат кой ще търси парите.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here