Докато хиляди се стекоха в София и Раковски да приветстват папа Франциск, пловдивският митрополит Николай отново се държа неадекватно и изговори поредните глупости за католиците, които преди време обяви за еретици. Днес той оприличи на Сатана самия Франциск и го заклейми по време на литургия в пловдивския храм „Свети Георги“.

Поведението на Николай е скандално и то в момент, когато папата целуваше иконата на патриарх Неофит.

„Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни принуди за общо богослужение с него.Всички искаме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане само от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят как да стане това. Политиците не искат това, те целят точно обратното. Създадено е, например, т.нар. икуменическо движение, което цели обединение на всички религии. Но нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината“, проповядва Николай.

„Този акт бе подготвен твърде отдалеч.Започна с медийна кампания срещу Българската православна църква. Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият Синод реши и не реши. Тази кампания бе подготвена, за да дойде папата и да бъде обявен за свети отец, живеещ в нищета и бедност.

Замисълът на всичко това е да се обединят всички религии около папата, та като дойде Антихриста папата да го посрещне, а чрез него и всички, които са с него. Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното робство. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил роб по време на робството? Той беше свободен, защото бе православен“, каза още Николай

За пореден път Николай се изявава като православен талибан. Как ли ще реагира Светия синод, който посрещна с уважение папата в Синодалната палата. Никак, разбира се.Ще продължава да мълчи за поведението на религиозния екстремист Николай  и съвсем да дискредитира православната Църква. Този процес върви отдавна и е необратим.

Синодът, доминиран от ченгета и русофили, едва ли иска да зашлеви през устата разюздания Николай. Твърде вероятно е да обяви приказките му за богоугодни, когато утре папата напусне България.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тоя изкуфял олигофен е абсолютен срам, пълно дъно за което и да е общество на нормални хора. Само при нас боклуци като тоя изцъклен от простотия и злоба ДС-кавал са на подобни постове и цоцат до пръсване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here