Проф. Красимир Мурджев е новият шеф на червените в Пловдив.
Проф. Красимир Мурджев е новият шеф на червените в Пловдив.

Георги Гергов вече не е шеф на червените в Пловдив, но това е само документално.  Той изобщо не се кандидатира на днешната отчетно-изборна конференция с думите : “Нали искахте да се махна- махам се.”

Дали Гергов наистина се е махнал, може да се спори, след като за шеф на Градския съвет на БСП в Пловдив беше очаквано избран човекът на Гергов – проф. Красимир Мурджев. Той събра с явно гласуване 159 гласа от 161 възможни. Това стана възможно след като отвод си направиха останалите трима кандидати – Тодор Кръстев, Петър Бояджиев и Илия Гатев.

Социалистите се питали какво става в партията, стана ясно от отчетния доклад, прочетен от зам.-председателят на Градския съвет Димитрина Вакрилова. Тя маркира катастрофалния спад на любовта към червените в Пловдив, но и дума не стана чия е отговорността.

Социалистите в Пловдив съвсем са загубили реална представа за мястото си, след като искат оставка на правителството и предсрочни избори.

Новият лидер Красимир Мурджев каза, че в партията  ще има промени. Той беше шеф на предизборния щаб на червенитев Пловдив  за местните избори. Това му напомни стар социалист в залата, който го попита кой ще поеме отговорност за катастрофата на изборите с кандидат- кмет Георги Гергов  и с ръководител на щаба Мурджев.

Червените в Пловдив се събраха на конференция в деня, в който преди 91 години  комунистически терористи избиха 213 души в храма “Света Неделя” в София. Днес България почита и жертвите на червения терор.

1 коментар

  1. 161 човека…..те толкова са им реалните гласоподаватели на тея “партийки”….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here