„Пловдив е град, който целенасочено и последователно развива сектора на аутсорсинга, прекрасно място за бизнес и един от най-бързо развиващите се в България“, заяви кметът Иван Тотев при откриването на първия регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност– SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT.

„Пловдив е жив град, предпочитан за живеене от младите хора. Няма фирма в Пловдив, която да е стъпила тук и да не е увеличила броя на работните си места“, каза още кметът.

Форумът се оганизира се от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) в партньорство с  Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Община Пловдив.

„През последните години Пловдив направи ръст в аутсорсинг индустрията. Откриха се много нови места, а съвместната работа на университети, училища и местна власт започва да дава своите плодове и да създава големи темпове за работа“, уточни Ивайло Славов, председател на УС на Българска аутсорсинг асоциация.

„БАСКОМ“ отдавна харесва Пловдив. Тук предстои да решим стратегически въпроси. Пловдив е вторият най-важен хъб за тази индустрия и заедно със София са лидери в тази зона в Европа, не само в България. Градът е много добре позициониран и много добре развива сферата за индустриалните производства. Добра база е за тестване на иновативни идеи в индустриалните зони“, каза Доброслав Димитров, председател на УС на БАСКОМ.

Специален гост на събитието е д-р Даниел Съскинд, който предизвика присъстващите с мотивационната си реч на тема „Бъдещето на професиите“.

„Провеждането на тази конференция е оценка на това, което правим през последните няколко години, благодарение на доброто партньорство на Община Пловдив с Българската аутсорсинг асоциация, БАСКОМ и другите организации в България. Развитието ни даде възможности да направим големи промени и да го превърнем в бизнес фокусиран град, със сериозно отношение към образованието и качеството на средата“, заключи кметът Иван Тотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here