Официално бе открит първият общински многоетажен паркинг в Пловдив. Съоръжението се намира на ъгъла на улиците „Орфей“ и „Звезда“ и осигурява места за 150 автомобила.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Западен“ Димитър Колев, заместник-кметът „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев и председателят на общинския съвет Александър Държиков прерязаха символично лентата на новия паркинг. Водосвет за здраве и успех пък отслужиха отец Пантелеймон и отец Рашко от храм „Свети Климент Охридски“.

“Много съм развълнуван, че успяхме да изградим този така нужен за жителите на “Западен” паркинг. Пожелавам на всички мои колеги да имат възможността да направят подобни съоръжения, защото това е пътят към решаването на проблемите с паркоместата в Пловдив”, заяви кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Инвестицията е на стойност 3,3 милиона лева с ДДС. Паркингът е с капацитет от 150 места, разположени на общо 3 нива. На всяко от тях има по две места за хора с увреждания. Паркирането е напълно автоматизирано – с автомати за самотаксуване, бариери и видеокамери. Предлагат се и месечни абонаментни карти на стойност 50 лева, които се издават от ОП „Паркиране и репатриране“. До момента вече са заети 45 места от живеещите в района. Паркингът може да се ползва и почасово срещу 1 лв. На партерното ниво са обособени три големи търговски площи. Те ще се дават на търг под наем. Две от тях са за продажба на промишлени стоки, третото е за кафе-сладкарница, която ще бъде пригодена за ползване и въведена в експлоатация от самия наемател.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here