2ec1842453f93947520e486c700cb34c

 

Лицето на снимката е с доста съмнителна  репутация. Нещо повече – той е убиец на каузи, в които вярват хиляди социалисти из страната. Най-пресният пример е от есента на миналата година, когато Георги Гергов се кандидатира за кмет на Пловдив и така нанесе решителното кроше на ръководената от него лява градска дружинка. После се държа като партиен идиот, който разбира, че е идиот, но единствената му възможност била да е идиот и нищо друго.

Партията му не е разбрала нищо от разгрома в Пловдив. Не разбира нищо и за идващия разгром на президентските избори. Затова Гергов е на тази снимка – като дясна ръка на Корнелия в преговорите за коалиция с АБВ, Движение 21 и ВМРО за общ кандидат-президент. Затова са му дали и важния ресор „Коалиционна  политика“ в партията – неговото партийно спасение след пловдивския шут.

Затова са и двамата на тази снимка – той и тя. Нали целта беше да овладеят партията чрез едно РМД, на което двамата са началници.  Борците срещу олигархията в БСП са захапали средния пръст, устата им е пълна  и нищо не казват по въпроса докъде стигна борбата им.

Такава беше години наред и революцията на пловдивските социалисти – аха да го свалят, но винаги си го избират с оправданието, че по-хубав другар от него няма. Но нормалните леви хора в Пловдив отдавна знаят с какъв  тарикат си имат работа и го разгромиха на изборите. Сега е ред да го разгромят и социалистите по цялата страна. Затова са заедно на снимката с Корнелия – всички да разберат как се води битката с олигархията в партийните редици.

Да оставим нормалните леви хора, те са отвратени от тази снимка. Какво мисли апаратът е важно. Покрай конгреса на столетницата близкото обкръжение на Гергов твърдеше, че партийният модел на  патрона им в Пловдив е впечатляващ и, ако се приложи в цялата страна, партията е спасена.

Ето това е посланието на снимката – имаме спасител! Корнелия го показва с гордост и се надява социалистите от всички краища на страната да му признаят това право. Тя се надява изборните резултати да покажат промяната. Има логика – след като Гергов „спаси“  БСП в Пловдив, сега е ред челният му опит да обхване цялата партия. И всичко това се случва, защото шутът за близкото обкръжение на Гергов закъсня фатално.

Представете си  Гергов като спасител на БСП. И какъв е моделът, за който лаят придворните му кучета?  Свестните леви хора в Пловдив  бойкотираха  местните избори,  някои отказа места в листата, заради водача й, а другите просто бяха омерзени от тариката. Това е моделът, който Нинова харесала и е поканила неговия идеолог да пръсне семето му.

Левите хора в Пловдив припознаха в лицето от снимката един задник, който ги лъже в очите и му обърнаха гръб. Те направиха своя избор. Корнелия обаче настоява, че изборът тепърва предстои. И препоръчва на своите нови ухажьори да си закачат тази снимка на стената и да се молят. Отсега се знае какво ще говори Нинова, когато я свалят след година -две. Тя ще каже, че никой не е чул молитвите й. Ще й отговорят, че никой не си е направил труда да се моли пред тази снимка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here