3f78b87584905039261a4bbfdd910335

 

Ръководството на БСП оцеля на днешния пленум с 42 гласа за свалянето му, 44 против и 6 въздържали се. Това е резултатът от  партийната сбирка продължила девет часа.

”Националният съвет не подкрепи опита за дестабилизация на партийното ръководство”, обяви пред медиите след заседанието на Националния съвет на БСП лидерът на партията Михаил Миков . С исканията за оставки се е целяло да се създаде подходяща среда за онези, които днес се чувстват нестабилни. ”Забележете, че много активно тези въпроси се поставяха от София и Пловдив – председателите, които имат най-лошите резултати в партията. Те всичките се нахвърлиха на Изпълнителното бюро”, каза Миков. Шеф на пловдивските социалисти е Георги Гергов, който като кандидат-кмет записа най-слабия резултат  за червените в Пловдив.

Изпълнителното бюро остава в този си вид с изключение на Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова, които напускат, съобщи още Миков. ”Когато реша ще предложа нови членове в Изпълнителното бюро“, добави той.

 Според Миков имало и основателни критики към ръководството, но е имало и такива ,които са излъчвали желание ”да бъде ударено бюрото“ от хора, които са целели да се ”включат отново в играта“.

”Благодаря и на тези, които решиха, че на този етап се оттеглят. Честно е, когато си подаваш оставката да кажеш, че няма пак да се кандидатираш. Тези театралности, че сега си подавам оставката, а утре пак ще си организирам избора, са част от загубата на доверие в БСП“, допълни Миков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here