Словото за 146 години от обесването на Васил Левски днес беше прочетено от Христо Христов, представен като член на Общоградския комитет „Васил Левски“. Той пък се представя и по друг начин – номенклатурчик, рецитатор на БСП.

Христов  се увлече  покрай святото дело на Апостола и започна да говори за някаква промяна и идващите избори. Каква промяна, Христов? Че БСП пое курс към предсрочни избори и ти си въодушевен повече, отколкото от Левски. Да не се обръщаме нито на запад, нито на изток, че Левски не се борил за такива работи.

В последните години  Христо Христов е редовен участник на сборищата на Альоша на 9 май, където развява руското знаме и рецитира на руски. Превежда на посланик Макаров под звуците на „Вставай, страна огромная”

Тежък гаф, че точно той се изправи пред  паметника  на Левски  и го сравни с Христос.  А в писмо до войводата Филип Тотю на 18 април 1871 г. Левски пише: ” С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то (1869 г.), единият препоръчан от одесските българи за добър помощник на българите, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанлъци и хайде – отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here