Спор за заплатата на кмета Иван Тотев се разгоря на днешната сесия на ОбС. Съветничката от разпадналия се Реформаторски блок Пепа Деведжиева предложи  2300 лева месечно възнаграждение срещу сегашните 1500 лева, колкото е заплатата на Тотев.

„Не искам да се вдига заплатата на конкретен човек, говоря за кметската институция. Обидно е да взима по-малко от началник отдел и районните кметове, или  колкото кмета на  Пазарджик – Пловдив е вторият град в страната, все пак да проявим и малко самочувствие“, повече пари – по-качествена работа, аргументира се Деведжиева

Иван Тотев вече няколко пъти отхвърли идеята да му вдигат заплатата месеци преди края на мандата и идващите избори.

“Мотивът за това предложение не е от любов, а вероятно жената иска нейната заплата да се вдигне”, реагира Иван Тотев. С неговата заплата е вързана и заплатата на председателя на ОбС, която е с десет процента по-ниска. А според правилника за работа на местния парламент съветниците получават 50 % от възнаграждението на председателя. Тотев допълни, че ако Деведжиева искала да му увеличат заплатата, щяла да го предложи преди няколко години, а не сега, когато до края на мандата оставали шест месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here