Кметът на Пловдив Здравко Димитров продължава да твърди, че без Общината да тегли заем – 30,50,100 милиона лева, Пловдив ще потъне. Имал и подкрепата на премиера Борисов, който го насърчил да види какво правят други градове – теглят кредити.

Кметът може да е прав – пари трябват, за да се развива Пловдив. Но очевидно не знае какво точно да направи. Или пък екипът му не знае, което е едно и също. Хрумнало им да слагат монитори в големите магазини и на тях да се презентират обектите, за които трябва да се тегли кредит. Така идеите на администрацията щели да стигнат до повече хора. А и всички обичали да гледат цветни картинки.

Не, кмете, хората не обичат да гледат цветни картинки, на които няма нищо. А и тези въпроси – с важните проекти на Пловдив, не се решават в магазините, а в Общинския съвет.

Добре, трябват пари, но след месеци говорене за приоритетите на Пловдив не е ясно все още кои са те. Подхвърлят се някакви обекти, после отпадат, други идват на тяхно място, зачертават се и те. Затова на последната общинска сесия предложението за обсъждане на кредитна институция беше оттеглено по тази причина – на картинките нямаше нищо.

Затова е хубаво на цветните картинки да има категоричен списък с обектите, за които ще искаме пари, колко струват и защо Пловдив има нужда от тях. Изглежда елементарно, но минаха месеци в празно говорене.

Иначе да – без заем вероятно няма да се мине. А хората по магазините са изпратили в ОбС своите представители, за да решат точно това – да теглим ли кредит или не. Приказките за „широко обществено обсъждане“ не вършат никаква работа. Цветните картинките да са ОбС. И там повече яснота, категоричност и убеждение. Не е толкова страшно.  По-страшно е, че мандатът ще мине в безцветни картинки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here