„Видният консерватор“ Николай Бареков е прозрял нещо много важно – нито ще влезе повече в европарламента, нито в българския. Колкото и да презарежда „Цензурата“ с политическото  му битие е приключено. Похвално е, че сам е стигнал до този извод – най-добрата му политическа прогноза досега.

Новият му консервативен проект, както  го анонсираше, явно вече е отишъл по дяволите. Дори в съдружие с Волен Сидеров  проектът се е спихнал. А може би и точно заради Волен.  Още като чу за подобна идея Радан Кънев причисли  и двамата към полезните идиоти.

И така – Бареков е решил да не се държи повече като телефонен измамник. Да не крещи по площадите с парите на КТБ. Да не пече кебапчета  и да обещава, че ще товари циганите на влакове и право в Индия, да не позира с „Таймс“ в брюкселско кафене, ако не разбира написаното. Изобщо да не се прави на маймуна.

С политическата маймуна Бареков  е свършено. Така поне казва самият Бареков. Очакванията, че ще се замонаши в някой манастир, няма да се сбъднат. Но той жадува толкова за внимание, че няма как напълно да забравим барековщината. Затова сега е решил да пробва дали ни е останал и грам акъл в главата, за да се вържем на последния  му маймунджилък.

Щял да става скромен даскал по български език и литература. Може и в затънтено село – където го разпределят. Подавал документи в МОН, макар че там не се подават, но карай да върви.

Ако нормалният български учител още не се е разревал, сега е моментът, защото новият му колега е току-що освободен от европейска каторга, както се ожалва самият той, и влиза в класната стая като един Бойчо Огнянов.

Медийно внимание, разбира се, каква новина – Бареков учител. Сигурно пробва колко от онези, които го пратиха в европарламента преди години,са останали на същия акъл. Може пък и да брои гласовете за консервативния проект. Не стигат, господин учителю!

1 коментар

  1. Как става учител бюрека – нещо педагогическо образование, а-у? Или просто го наемат ей така, за П.Р на училището. Аз директно бих си отписал децата от там.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here