osram_kopka

“Ние сме много щастливи да видим фирма от ранга на OSRАМ, защото това ни дава самочувствието, че сме създали подходящи условия за бизнес, чрез които тази компания  е видяла и вижда нашите предимства като регион”, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев  при първата копка на завода на OSRAM  на Карловско шосе. Лопатата хванаха още  министърът на икономиката Божидар Лукарски, кметът на община Марица Димитър Иванов и заместник областният управител Георги Пилев.

Заводът се очаква да заработи през 2017 г. и ще открие над 900 работни места.

“Много сме горди с това, което се случва в региона и когато преди години деветте общини подписвахме меморандум за общо сътрудничество и развитие, едва ли си представяхме, че икономическото развитие и индустриализацията на регион Пловдив ще се превърне в запазена марка”, обясни кметът Иван Тотев.

“Това е резултат от работата на всички кметове на общини, които работят за развитието на Тракия икономическа зона, но и благодарение на държавата, особено в лицето на министър Божидар Лукарски, който е огромен двигател на това, което се случва в България през последната година”, допълни кметът.

„Ние вече имаме всички конкурентни предимства да привличаме компании от типа на  OSRAM, които повличат крак и ни дават възможност в презентациите за страната да допълваме още повече на брой предприятия и производства. Така че OSRAM  са взели едно разумно бизнес решение, защото се възползват от предоставените от нас  условия за добър бизнес, като ще осигурим и хора, които да бъдат добри и лоялни служители,” подчерта още Иван Тотев.

Стимулите, които дава държавата и стабилността, която  наблюдаваме, може да се прогнозира обстановката в страната в следващите години, което е добре за бизнеса. Иван Тотев даде пример , че Пловдив е профилиран в индустриално отношение с необходимата инфраструктура, с учебни заведения, с необходимото отношение с местните власти.  Кметът пожела успех за реализиране на инвестицията и изрази надежда проектът да бъде успешен, за да може да бъде сложен като една визитна картичка в следващи презентации за Пловдив.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here