20140806-clybifsquz-505x310

При трагедия като в Хитрино медиите са на гребена на вълната. Аудиторията – четяща и гледаща, очаква информация за драмата. Може да е наводнение, атентат, зловеща катастрофа, пожар – няма значение. В такива кризисни моменти падението на журналистиката може да е пълно. Хитрино не прави изключение, само потвърждава тенденцията, че селекцията в българската журналистика през последните години е като на среден отбор от “В” група.

Сайтът “Лентата” е направил опит да подбере най-тъпите въпроси , зададени около трагедията в Хитроно. Не  са степенувани по важност, тъй като конкуренцията било огромна.

  1. За пръв път ли преживявате подобна експлозия? (към местен жител)
  2. Какво правите в тази реанимация? (към пациент)
  3. Има ли опасност от обгазяване на добитъка ви?
  4. Защо подслонихте братовчед си от Хитрино? (към жител от съседно село)
  5. Какво почувствахте по време на погребението?
  6. Към лекарите : – От къде е тази кръв?
  7. Към пострадала: – Кракът ви е счупен?
Зрителите се полюбуваха  и на невероятен гаф на репортерка от Нова телевизия, според която абревиатурата на  „Клиника по анестезиология и интензивно лечение” – КАИЛ, е малко име на лекар, а “Катедра по анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина” – КАСИММ, е фамилията му. И репортерката съобщава, че прави интервю с доктор  Каил Касим, който всъщност е  проф. Вилиян Платиканов, светило в медицината. Обърканата фамилия е още по-объркана от надписа, който тече – Касил.
1481792016-lksfgbkldjg

1 коментар

  1. В националните телевизии работтя едни от най-малоумните, скудоумни и тъповати ръбове раждани на тая територия. Естествено няма нищо общо с това кои са комунистическите им майки и бащи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here