Район „Източен“ получи награда за положени усилия за по-чист въздух в Пловдив. “Ние в град Пловдив сме горди със своите исторически, културни и географски дадености. Но на тях ние трябва да отговорим със здрава и екологична среда на живот. И всички усилия, положени през годините, са довели до значително намаляване броя на дните в годината с превишаване на нормите за качество на атмосферния въздух“, коментира районният кмет Иван Стоянов.

Той сподели, че ролята на един кмет е да подобрява бизнес климата, инвестициите в района, както и стремеж към ниска безработица, а за един инвеститор е важно да има млади и здрави работещи хора. От своя страна младите семейства и родителите се интересуват дали могат да живеят и отглеждат децата си в здравословна и чиста околна среда, особено в дни на епидемична обстановка и районната администрация прави всичко възможно да подобрява условията за живот.

Иван Стоянов призова и останалите представители на общини и градове да споделят своите добри практики за подобряване качеството на атмосферния въздух и отбеляза, че вратите на район „Източен“ са отворени за всички тях с цел обмяна на опит и виждания в тази насока, защото само ЗАЕДНО, както е и мотото на Пловдив – Европейска столица на културата, можем да изчистим градовете си и България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here