С молебен за здраве и благополучие беше открита предизборната си кампания на ГЕРБ в Пловдив. Кандидатите на партията за депутати бяха благословени лично от пловдивския митрополит Николай в църквата “Света Марина”.

“Предишният парламент не успя да произведе легитимна власт. Бог допусна властта да премине в служебно правителство. Неведоми са пътищата Божии и може би този път Бог допусна българският народ да извърши със себе си всички експерименти, към които от десетилетия го тласкат всевъзможни пророци. На дошлите днес в храма кандидати за народни представители казвам: „Обичайте народа си, както църквата го обича. Когато той усети обичта ви, ще възроди в себе си надеждата, а надеждата ще му даде вяра, че е способен да направи чудеса – вярата, която планини повдига” – заръча владиката, който отслужи молебен за свети Лука.

“Тръгваме към вота със смирение. Откриваме кампанията в деня на свети Лука Лечителя с много разум и надежда България да бъде излекувана от хаоса, в който се намира, и от тази арогантност, която се лее навсякъде. Това, което се случва в момента, не е добре за страната. Ние сме национално отговорна партия и смятаме, че трябва да бъдат градени мостове и да търсим пътища между всички всички видимо непримирими субекти. Трябва да се спре това чувство на незнание какво ще се случи в утрешния ден, защото несигурността буди страх, а страхът е чувство, което не дава възможност да бъдеш позитивен и да погледнеш в утрешния ден с надежда. Ние искаме да има надежда”, каза лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев който е втори в листата след Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here