Питане защо се бави довършването на Околовръстното шосе на Пловдив направи днес от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ инж. Иван Тотев. Той  зададе въпрос на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова защо се бави изборът на изпълнител на строително-монтажните работи на обект: Път II-56 „пътен възел Скобелева майка” – път II-86, въпреки че е обявен за обект с национално значение с решение на правителството на  ГЕРБ.

„Брутният вътрешен продукт на Пловдивска област е 9.65 милиарда лева. Регионът ни е икономическото сърце на България и транспортната му свързаност е от изключителна важност”, заяви депутатът инж. Иван Тотев.

Той попита валидни ли са още офертите на участниците, заложени ли са  средства за реализирането на обекта и дали са приключили отчуждителните процедури.  „Въпреки уверението, което получих от министър Комитова, че в бюджета на АПИ за 2022 г. ще бъда заложени средства за обходния път на Пловдив, недоумявам обаче защо е това забавяне при избора на изпълнител, който се бави от края на март. Гражданите и инвеститорите имат нужда от бързото довършване на обекта”, заяви народният представител от Пловдив и член на ИК на ГЕРБ Иван Тотев.

В отговора на служебния министър на МРРБ стана ясно също, че трябва да се изготви и нов  парцеларен план на кръстовището на село Ягодово, който предхожда отчуждителните процедури.

„Ще следя изпълнението на този важен за Пловдив и региона проект”, категоричен Иван Тотев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here