“Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент на България разбуни духовете. Това е една изключително интересна кандидатурата, защото тя е на познат човек, който има и опит в изпълнителната власт като заместник-министър, втори мандат е ректор на най-голямото висше учебно заведение – Софийския университет, председател на Съвета на ректорите”, заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив и член на Изпълнителната комисия на партията Иван Тотев пред Дарик Пловдив, но подчерта, че все още няма официална подкрепа за кандидатурата. Според него проф. Герджиков е антипод на действащия президент Радев, който показа, че не може да бъде обединител на нацията.

„Това е много важно, когато говорим за ситуация като настоящата – от криза в криза и мрачни прогнози за следващите месеци. Радев с действията си показа, че не може да бъде катализатор на такива процеси. Вижте какво се случва и с кораба на Камен бряг”, заяви Иван Тотев и подчерта необходимостта от стабилно управление на страната.

Издигането на кандидатурата на проф. Герджиков от Инициативен комитет той определи като опит за отговор на това, което има в момента в страната. Той е абсолютен противовес на настоящия държавен глава и кандидатурата му е много оптимистична – да бъде обединител и генератор на стабилно управление.

Относно кандидатските листи за 47-мо Народно събрание областният координатор и член на ИК на ГЕРБ инж. Иван Тотев заяви, че ще има промени, но те няма да са кардинални. „Вече е завършен номинационния процес. Очакванията ни са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново да бъде водач в Пловдив”, допълни той.

„Предизвикателствата пред страната в следващите месеци –цената на тока, инфлацията, здравната криза, трябва да бъдат решени от едно правителство, което да има подкрепата на парламента”, заяви още инж. Тотев. Според него е възможна актуализацията на бюджета отново да бъде на дневен ред на новото Народно събрание, което говори, че страната е в ситуация на криза.

Очакванията на областният координатор на Пловдив е ГЕРБ да има добър резултат и да бъде незаобиколим фактор при разговорите за ново управление и ще инициира разговори с парламентарно представените политически сили.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here