“ЗИКОМЕТЪР за граждански контрол!
Гражданският контрол е най-бързият път към по-добрите резултати с общите ни пари!

Приятели,

Обещанията се дават, за да се спазват. Обещахме да спираме решенията на местната власт, когато се творят глупости, и го правим постоянно. ЗИКОМЕТЪР е инструмент, който черно на бяло показва на пловдивчани какво е свършил кметът от всичко обещано по време на местните избори. Нека не забравяме какво ни обещаха и да видим какво ще сторят.

Дадохме възможност на администрацията на кмета да даде становище по всяко едно обещание, но вече повече от седмица отттам мълчат. Сигурно има защо.

Кметът на града трябва да отговаря пред всеки пловдивчанин, а не само на нашите питания в Общинския съвет.”

Това написа общинският съветник от „Демократична България“ на страницата си във Фейсбук. Той е и зам.- председател на ОбС.  

“Зикометър е инструмент, който черно на бяло показва на пловдивчани какво е свършил кметът от всичко обещано по време на местните избори. Нека не забравяме какво ни обещаха и да видим какво ще сторят”, уточни  Иванов.

Изброени са 43 предизборни  обещания , сред които са : Ще направим заедно Пловдив най-добрия град за живеене, Промяна чрез развитие и надграждане, Зелен град с чист въздух и чиста питейна вода, Нова организация на движението и намаляване на задръстванията, Удобни улици и тротоари, Обществени допитвания по важните за града въпроси, 12 нови детски ясли и градини и 2 нови училища, Нова организация за паркирането, Удобен обществен транспорт, Изграждане на вътрешен транспортен ринг, Летище Пловдив – Балкански логистичен хъб и т.н.

Всяко от изброените обещания е оцветено в различен цвят – в червено са неизпълнените, в синьо – частично изпълнените, в зелено – изпълнените. Четвъртият цвят е жълтият и Йордан Иванов го е нарекъл “Капан за избирателите”. “Това са обещанията, които са без конкретика, твърде общи или са толкова изпразнени от съдържание, че още когато са изречени вече са били факт” – каза общинският съветник. Такива са Открито управление, близо до хората; Пловдив ​– Европейска столица на културата и занапред; Град на социалния диалог; Пловдив – град на толерантността; Пловдив – световна туристическа дестинация; Пловдив – център на изкуствата в Европа; Пловдив – град на фестивалите и т. н. 

До момента само едно предизборно обещание “свети” в успокоителния зелен цвят – разкрита е приемна на кмета. Сред частично изпълнените, т.е. обещанията, по които нещо е свършено, е намаляването на данък МПС. “Да, беше намален, но за твърде малка група МПС и едновременно с това бяха завишени други данъци и такси” , отбелязва зам.-шефът на ОбС. 


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here