Славчо Атанасов отново се провали и отново стана за смях на пловдивската общественост, за кой ли път.

Не му стига срамът, че пловдивчани запомниха кметуването му с изграждането на две тоалетни, не му стига, че после два пъти не го пожелаха за кмет, ами подкара трета кампания и то по възможно най-нелепия и комичен начин.

Днес Атанасов отново се опита да яхне вълната на народното недоволство и се опълчи срещу подмяната на автентичните павета от улица “Отец Паисий”. С присъщия за него патос бившият градоначалник пусна съобщение до медиите, подведен явно от публикации в някои от тях.

“Улица “Отец Паисий” е част от Пловдив. Емблематична част от Пловдив – неразделна от архитектурно-историческия облик на града ни. Защо, вместо да я съхраним, така, както са я съградили преди десетилетия, ние я подменяме г-н Тотев? Така ли пазим града си? Така ли ще посрещнем гостите на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а? Кое е това, което може да е по-важно от това да се запази градът ни, автентичен, богат на история, архитектура и култура? Няма причина, която да оправдае подмяната на историята, автентичността и визията на ул. “Отец Паисий”, смяната на своеобразните 80-годишни правоъгълни павета с друго. И не защото един или друг от нас мисли така. А защото това е Пловдив. Най-старият жив град в Европа“, пише Атанасов.

Да допуснем, че Славчо се е подлъгал от тиражирани неверни новини, тъй като се оказа, че подмяна на павета, идентичност и история по “Отец Паисий” меко казано няма.

Редно е обаче да му зададем няколко въпроса:

– Какви павета и каква автентичност се подменя, господин Атанасов?

– Кой ви излъга?

– Защо му се доверихте?

– Не е ли редно един самоуважаващ се политик да проверява истинността на “информацията” която коментира и политизира?

– След като толкова лесно можете да бъдете подлъган, как очаквате пловдивчани да ви поверят ключа към управлението и финансите на града ни?

Даваме право на господин Атанасов да изпрати в редакцията ни отговори на тези въпроси и с удоволствие ще ги публикуваме, ако разбира се намери смелост в себе си, да отговори честно на тях.

И за да парираме от сега всякакви опити за манипулации ще заявим твърдо, че подмяна на паветата на улица “Отец Паисий” не е била предвидена, оставането им не е реакция на писанията на Атанасов, защото е видно от документите, че паветата остават и това е ясна още от 2015 година.

Източник: Plovdiv24.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here