DSC_0156-742x495

 

Сред избирателите на ДПС днес  е популярна  дискусията дали партията на Лютви Местан – ДОСТ, е в състояние да бъде алтернатива на ДПС. Дали това няма да е  поредният неуспешен опит да се разбие монопола на ДПС. Дали ДОСТ е проект за един ден и какъв ефект  ще има върху политическия ни живот.

Кърджали е доста важен град за ДПС, който е като барометър за случващото се в организацията на Доган. Затова е интересно какво се случва там покрай  партийното разцепление. Ето един анализ на  24rodopi.com:

Днес общинските съветници от ГЕРБ отново ще имат срещи с избиратели. Съветниците от ДПС пък ще се събират по кафенета и ще умуват каква интрига да завъртят на колегите си, как да „направят мръсно” на кмета, как да изложат някой селски кмет. Всъщност това правят от есента на м. г. Новото в случая е, че има още един враг на хоризонта – 91 кметове на населени места, които ги освиркаха на последното заседание на Общинския съвет. Не защото нищо не работят срещу „луди пари”, а защото избраните за съветници по списък на ДПС вече обявиха война на … ДПС.

Проблемите в 24-членната група на Движението в Общинския съвет са толкова сериозни и разрушителни за партията, че ще терзаят новите съпредседатели и новия ЦОБ на ДПС и след националната конференция на 24 април.

За съветниците на ДПС в Кърджали вече има и виц.

Срещнали се Огнян Иванов от ГЕРБ и Милко Багдасаров от БСП на пазара в Кърджали в събота.

  • Милко, много електорат на ДПС виждам, а никой от колегите от ДПС не е дошъл сред народа.
  • Изпили са си селеногина и днес са в ДОСТ да си получат заплатите.

„Селеногин” са хапчета за засилване на паметта. Но и без тях съветниците на ДПС трябва да проумеят, че новата партия на Лютви Местан каквато и стратегия да беше измислила за пробив в Бастиона на Доган, такъв успех не би постигнала. Сиреч, хората с къртачи, тръгнали да рушат ДПС, редно е да са на хонарар и в ДОСТ.

Знае ли се! Може би пък атаките на съветниците на ДПС срещу ДПС в Кърджали да са дирижирани от Местан и хората му?

Може, но е малко вероятно. По-скоро иде реч за прословутата баница, която в Кърджали открай време не могат да поделят многото желаещи да се облажат. Искат обществени поръчки, искат строителни обекти и транспортни линии, искат службици „малко да работя, хубава заплата да имам”. Кметът явно трябва да се запише на курс „Как да нахрани толкова много гладни”.

Ударите под кръста ще продължават. А какво става с проблемите на избирателите?

ГЕРБ да се оправят! Нали техни съветници провеждат срещи с тях. А и нали вече ГЕРБ е първа политическа сила с 13 съветници. Следва 11-членната група на сплотените депесари, третата сила е на „ДПС срещу ДПС”, която се преброява като „10 и половина – 11″. Четвърта по големина е групата на БСП – 4-ма. Петият по значимост елемент в разпоредителния орган се казва „Двама – двама и половина” и включва двама от списъка на ДПС плюс един, лутащ се между лагерите. Последни са двамата съветници на Реформаторския блок.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here