Ако преведеш пари по сметка, или пуснеш няколко жълтици в поставени за целта кутии, ще ти кажат, че обичаш своя футболен клуб. Ще ти кажат още, че имаш голямо сърце и така се прави.

Така се опитват да спасят Левски, сега и Ботев. Ръководството на „жълто-черните“ периодично прави отчет как върви кампанията “Да живее Ботев Пловдив”, която цели да се съберат 565 000 лева. С тези средства трябва да бъде изкупен дълг на клуба към фирма “Рент Мениджмънт”

Защо обаче запалянковците трябва да спасяват на практика фалирали клубове? От какъв зор? Така ли измерват тяхната любов хората, които са изпапали парите, а сега казват: „Дайте, че отиваме на кино“. Ами вие отдавна сте отишли на кино. Само трябва да признаете защо сте там.

Кого трябва да обичат толкова феновете, че да откъснат от залъка си? Онези, които са ги лъгали, заблуждавали, обещавали светло бъдеще. И сега им искат пари, за да измерят любовта им. Това е цинизъм!

Все едно отпред е застанал Тити Папазов, реве и  крещи: Ама вие левскари ли сте, ботевисти ли сте, покажете, че имате големи сърца, спасете ни!

Любовта на фенове е ясно как се измерва – с билети и абонаментни карти. Техните сърца трябва да са на стадиона, а не в банковите сметки и в кутиите за подаяние. Дарителските кампании имат едно единствено мото: „Да спасим човешки живот“. Другото е изнудване, маскирано като лакмус за някаква любов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here