Партия ГЕРБ навърщва днес 11 години от основавенето си. По този повод ръководството на партията – Бойко Борисов и тримата заместници Цветан Цветанов, Йорданко Фандъкова и Димитър Николов поздравиха партийните структури.

Ето пълният текст на обръщението:

Днес ГЕРБ навършва 11 години! Основавайки партията на 3 декември 2006 година, си поставихме за цел да сложим край на безпринципното управление на България. Към онзи ден коалицията, която макар и фактически да присъедини България към Европейския съюз, реално отдалечаваше страната ни от стандартите и ценностите на Европа. За нас европейското семейство не е формалност и участието в него е на първо място основано на правила и доверие. А по онова време доверието към българската държава липсваше – както от страна на европейските ни партньори, така и най-вече от българските граждани.

Затова от ГЕРБ поехме отговорността да обединим гражданите в стремежа ни за европейското развитие на България. Тогава взехме решение, което се оказа изключително правилно и ни помага и до днес – да се явяваме самостоятелно на всички избори и винаги да се стремим да управляваме сами. А ако гласовете на гражданите са такива, че се налага да участваме в коалиционно управление, да го правим единствено с партии в център-дясно и след подробно разписано коалиционно споразумение. Това укрепи доверието към нас и хората знаят, че когато управлява ГЕРБ е ясно кой носи отговорността за България.

Заради нашата принципност, откритост и отговорност, успявахме да спечелим почти всички избори през последните 11 години. За този период допуснахме само една сериозна загуба, но тя ни отрезви и ни направи по-силни. Освен това ни показа ясно, че тези, заради които влязохме в политиката, не са се променили ни най-малко за последното десетилетие. При ГЕРБ обаче развитието е видимо. Признавахме си грешките винаги, прочиствахме се и продължавахме напред. Благодарение на това ставаме все по-добри в работата си и това се вижда ясно от все по-ускоряващите се темпове на растеж, който е доказателство за добре свършената ни работа.

Спрямо годината на учредяването на ГЕРБ, Брутният вътрешен продукт на България вече се удвои. Основната заслуга за това е на ГЕРБ, защото двете тройни коалиции, доминирани от БСП, ни оставяха кризи, растящи дефицити, задълбочаващи се дългове, изхарчен резерв, спрени еврофондове, намалени кредитни рейтинги, икономически спад и международна изолация. Обратно – и при трите си правителства, ГЕРБ носи на България стабилност, балансирани бюджети, намаляване на дълга, увеличаване на фискалния резерв, работещи еврофондове, повишаване на кредитните рейтинги, икономически растеж и уважение сред международните партньори. Откакто гражданите ни повериха управлението на страната, България неизменно е сред лидерите по макроикономически показатели и растеж в Европейския съюз, което ни доближава с бързи темпове към средните стандарти в Европа.

Разбира се, всичко това би останало само статистика, ако не беше използвано за повишаване на качеството на живот на хората. Построихме и рехабилитирахме хиляди километри магистрали, пътища и жп-линии. Изградихме стотици пречиствателни станции, водни съоръжения, канализации и депа за отпадъци. Обновихме обществената среда във всички български общини, а столичното метро се превърна в един от най-успешните инфраструктурни проекти в цяла Европа. Подкрепяме бизнеса да създава стотици хиляди работни места. Не се поддадохме нито за момент на изкушението да увеличим данъците. Намалихме в пъти контрабандата и организираната престъпност. Увеличихме многократно инвестициите в здравеопазването и образованието. Утвърдихме устойчив ръст на пенсиите и минималната работна заплата.

Във външнополитически план ГЕРБ изгради доверие сред нашите съюзници, въз основа на което България се превърна както в лидер и крепител на стабилността на Балканите, така и във важен фактор при взимането на решения за бъдещето на Европа в Брюксел.

Днес, 11 години след началото, продължаваме борбата за европейското развитие на България. Колкото и невероятно да изглежда, близо 11 години след присъединяването ни към Европейския съюз, в България има сили, които искат отново да ни тласнат в други посоки и по други пътища. През последното десетилетие ГЕРБ е единственият гарант, че бъдещето на децата ни ще бъде европейско. И ние ще продължаваме да го отстояваме, независимо какво ще ни струва това. Въпреки всички конспирации и саботажи от страна на опонентите ни, правителството ни ще запази стабилността в държавата. Ще го правим не заради председателството на ЕС, а заради българите. Защото ние обичаме 100% от българския народ и работим за доброто на всички.

На всички Вас, които работите активно за каузата на ГЕРБ, пожелаваме търпение, разум и вяра. Помнете, че критериите към нас са по-високи. И обществото, и медиите, и чуждестранните ни партньори очакват от нас да бъдем еталон за морал и професионализъм. Това е високата летва, която сами си поставихме и ще поддържаме и занапред. Така че не се отпускайте и се пазете от всичко порочно, защото грешките няма да се толерират.

Бъдете отворени към младите, образованите и трудолюбивите! ГЕРБ е семейство, в което има място за всички, които са добронамерени и работливи. Усилията на всеки се виждат и оценяват.

В личен план бъдете здрави и спокойни. България става все по-добро място за живот, където децата ще имат по-добър живот от този на родителите си!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here