Спешна среща с представители на всички общности в „Столипиново“ свика кметът на „Източен“ Иван Стоянов. Той се включи онлайн от болничната стая, където се лекува от COVID-19, за да обясни сериозността на ситуацията и да призове за безкомпромисно спазването на всички противоепидемични мерки. Поводът за срещата бе увеличения брой на заразените в страната.

Общинският съветник от ДПС Али Байрам, Кямуран  Хасан и други активисти обсъдиха всички мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, като призоваха да се спазват всички заповеди на министъра на здравеопазването при провеждане на мероприятия на открито и закрито. Възобновява се дезинфекцията от доброволци пред всички търговски обекти в квартала. Апелира се всички карантинирани лица да спазват строго карантината си за да предпазят своите близки и познати.

Работна група от служителите на районната администрация и Шесто РУ ще обикалят из района, за да следят спазват ли се всички разпоредби. А здравните медиатори към район „Източен“ се ангажират непрекъснато да информират и разясняват на жителите противоепидемичните мерки, както и симптоматиката на заболяването и последващите действия при евентуално заразяване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here