Точно в седмицата на евроизборите  у нас се провежда поредната руска хибридна атака, представена като международна инициатива. До 26 май ще върви  Асамблея на народите от Евразия. Тя  представя като международен съюз от неправителствени организации, създаден с цел да формира интеграционен модел на партньорство в цялото евразийско пространство. Върху основата на духовно-нравствени принципи, утвърждаващи мира. В действителност обаче за никой не е тайна, че въпросната организация е част от кремълския проект за доминация на Москва в евразийското пространство, като противовес и конкурент на Европейския съюз. 

Като като официални партньори на Асамблеятаса посочени Президента на Република България, Министерството на младежта и спорта, Българска Академия на науките, Българска търговско-промишлена палата, Български олимпийски комитет, Националната спортна академия и обичайните русофилски организации, начело с Посолството на Руската федерация у нас.

В програмата е предвидено да се поднасят цветя и венци на паметника на Альоша, Евразийски селскостопански форум и подписване на договор за сътрудничество в Аграрния университет в Пловдив и още ред събития, както и участие в тържествата на 24 май, обявени като „Ден на славянската писменост“

Провокации към националната ни сигурност и идентичност могат да бъдат открити и в детайли от програмата. Например Альоша е обявен като руски войн, а не като паметник на Съветската армия, която е окупатор, потопил в кръв и терор България за 45 години. Незнайно защо селскостопанският форум и договорът за сътрудничество в тази област се подписва в държавно учебно заведение. Шефовете на Асамблеята неслучайно провеждат срещи с младежки, детски и студентски организации, които в болшинството си са русофилски, финансират се от Русия, а на тях се възлага надеждата да преориентират страната към Евразия. Скандално за България и позорно за институциите, които са се писали партньори на хибридната седмица, е обявяването от евразийците на 24 май за Ден на славянската писменост. Това беше комунистическата трактовка на празника, съобразяваща се с капризите на болшевишка Москва. От години 24 май в България официално е Ден на българска просвета и култура.

За пореден път Румен Радев се превръща в проводник на кремълски интереси. Точно когато гласуваме за европейското бъдеще на България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here