В края на 2018 година Георги Самуилов обеща, че Ботев ще има нов стадион на 12 март 2020 година. Отдавна е ясно, че първото обещания на собственика отиде на кино. Тогава дойде логичният въпрос на ботевистите: Г-н Самуилов, наспахте ли се добре?

Самуилов отговори, че няма проблем със съня и даде ново обещание през пролетта на 2019 година  – до края на септември строителните работи се подновяват, даже и по-рано. Подновиха се с още една пищна първа копка и присъствието на премиера Борисов.

Три месеца по-късно въпросът е същият: Г-н Самуилов, наспахте ли се добре?

Той отвръща, че ръководството прави всичко възможно да изпълни поетия ангажимент.Ботевистите му припомнят, че с договор от 30.08.2018 год., „Еф Ес мениджмънт“ ЕООД придоби 60% от капитала на ПФК Ботев АД при условия:да развива и финансира ПФК Ботев АД;да изгради стадион “Христо Ботев“, съгласно одобрения от Община Пловдив инвестиционен проект.

И ботевистите отбелязват, че 15 месеца по-късно нищо не е направено, а клубът е в по-лошо състояние, откакто Самуилов го е поел.

Самуилов отговаря, че ще преосмисли намеренията си, ако атаките продължават.

А ботевистите не правят нищо друго, освен да питат какво става, шикалкавите ли или да чакаме нещо сериозно. Атаките продължават и ще продължат. Защото жълто-черното братство задава прости отговори, които предполагат много прости отговори. Защото то е е принудено да прави едно и също – да разчиства бурените от Колежа и да напомня, че идентичността на Ботев е заплашена. Това става все по-очевидно. И докога с това разчистване само.

Но господин Самуилов има решение на въпроса – ще преосмисля намеренията си, ако продължавате да ме биете по главата.  Ето този откъс от обръщението на Георги Самуилов вече издава сериозни намерения, различни от  строителството на стадиона.

Самуилов изглежда не може да разбере, че Ботев бият по главата, а не него. А неговата глава ще бъде отговорна, ако иска да разваля концесията, за да може около стадиона да се строи и нещо друго. И това може да го каже на ботевистите, ако държи да не го бият по главата.

И спорът продължава – с протести, изявления, контраизявления.  Бой по главата на Ботев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here