namalqvat-naema-na-obshtinskite-garaji-v-plovdiv-44784

 

Въздухът  на Пловдив и гаражите  изглежда влизат в битката за втори мандат на Иван Тотев. Към палитрата от предизборни теми  тези две се присъединяват с финеса  на победители. И в същото време се стоварват върху главите на онези, които твърдят, че имат по-добри идеи за управлението на града. Засега пробват прокарването им със съдебни дела, но съдът ги отхвърля  с мотив, че не са толкова добри.

Модерният  адвокат Михаил Екемджиев  изпадна в нелепата ситуация да обяснява, че развитието на града е видимо, че усилията на управляващите са похвални, но те не могат да се гордеят с решението на Смолянския окръжен съд, че въздухът в Пловдив е чист. Те не могат да се гордеят, че подобно на Чернобил, крият информация за състоянието на въздуха.  При това положение господин Екемджиев  сигурно ще се обърне към любимия Страсбург, където са по-наясно какво диша Пловдив. Това е имиджово дело и победата носи престиж. Затова и Михаил Екемджиев го води, затова и Иван Тотев иска да го спечели. Един съд трудно може да убеди хората, че дишат чист или мръсен въздух. Само че играта е друга  и основните играчи имат различни изходни позиции.

С презентацията на бюджета  Тотев започна предизборната си кампания  твърде прецизно  и не дава вид на човек, който до октомври може да сбърка фатално.  Съперниците му са респектирани и в неофициални разговори признават превъзходството му.  Славчо Атанасов  е загубил битката за втория гребен канал, но до  дупка ще твърди, че проектът на общината е прекалено скъп и неекологичен.  И по този въпрос съдът е на друго мнение.

Друг съд  направи висяща и кандидатурата на доктор Дани Каназирева.  ВАС окончателно каза, че гаражните  такси, които събира общината, са законни.  Преди три години    хората намираха  в пощенските  си кутии  позиви, според които трябва да си вземат парите обратно и да спрат да плащат. Имаше лепенки и по самите гаражи. Тази акция беше част от друга предизборна игра. Дани Каназирева призоваваше за бунт, тъй като няма никакво основание да се събират гаражните такси  и те само хранят общинските чиновници. Сега е нормално да се повят други лепенки с друго съдържание: “Извинявайте, граждани на Пловдив!” Няма да се случи и затова гаражите стават сигурна тухла в стената. Не е помпозно да я наречем стената на доверието, в която и въздухът е от най-важните елементи.

Нищо в Пловдив не изглежда заложено на карта. До този момент. Това прави предизборната игра предсказуема, дори скучна. Ако по някаква  причина Альоша се търколи от хълма, може и да има разправия, но и социолозите твърдят, че  все  ще устиска до октомври.

 

1 коментар

  1. Тотев пак ще е кмет, номера е да се направи новия канал и да се ремонтира центъра – трябваше да се случи това още преди много години….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here