Ангел Джамбазки да бъде като водач на листата за предстоящите евроизбори, реши ВМРО Пловдив на общо събрание на местната организация. Кандидатурата му бе приета с пълно мнозинство от всичките около 200 присъстващи членове на организацията.

Мотивите за номинацията на Джамбазки са борбата му срещу рестриктивните мерки, предложени в пакта “Мобилност” от френския президент Макрон, усилията му за затваряне на външните граници на ЕС, позицията, която той отстоява срещу двойния стандарт в ЕС.

“Ангел Джамбазки е най-разпознаваемият български евродепутат”, изтъкна пловдивският лидер на ВМРО Борислав Инчев, който е и кмет на район “Южен” Джамбазки е № 1 по активност сред българските евродепутати в Европейския парламент, № 4 по  активност в парламентарната група на Европейските консерватори и  реформисти и № 9 по активност сред всички 751 депутати в Европейския парламент, сочи официалната статистика на ЕС. И още – Джамбазки има 987 изказвания в парламентарна зала и 212 институционални предложения за резолюции, отправил е 89 въпроса, изискващи писмен отговор, а като т. нар. докладчик в сянка е изготвил 65 доклада и 70 становища. “От избора на Ангел Джамбазки зависи каква Европа ще изберем. Европа на отечествата или Европа на джендъра?”, подчерта Инчев.

1 коментар

  1. Ебаси дебилите. Що не споменат нещо за парите от КТБ, като са толкова правдиви и патриоти ?
    Но пак ще има малоумни хорица които ще “фърлят” бюлетини за тях, после ще се чудят защо са бедни, прости и злобни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here