„Наоколо само боклук. Всеки ден със снимки ни показват колко е мръсно. Любимата тема е мръсотията в „Столипиново“. Вече казах от трибуната на Общинския съвет – контролните органи да спазват задълженията си и да налагат санкции на  фирми и недобросъвестни граждани. Повече контрол  от общинските власти – това е спасението“, призова общинският лидер на ДПС в Пловдив и общински съветник Али Байрам.

„Но не само това. Знаете ли за колко се трудят по улиците работниците от „Чистота“ и „Градини и паркове“  – 500-600 лева. За тези пари те обработват най-малко по 5 километра на ден. Ако това се приема за нормално, не само „Столипиново“, а и целият град ще потъне в мръсотия. Вече има отлив на работници, не искат да чистят за тези пари.

Откога се говори тези две общински предприятия да оптимизират администрацията си, да се освободят вътрешни резерви и трудът на тези хора да намери достойно заплащане. Вдигане на заплатите е задължително, ако не искаме да затънем в боклуци.

По-високи заплати в „Чистота“ и „Градини и паркове“, повече контейнери в „Столипиново“, повече контрол. За да е чист Пловдив, за да е чист квартал „Столипиново“, който е само на два-три километра от центъра на града. Иначе ще гледаме само боклуци“, коментира Али Байрам.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here