Работна среща за намеренията на белгийски компании да инвестират в Пловдив и региона проведоха секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева и Ан Дефурни, икономически и търговски съветник при Посолството на Кралство Белгия.

„Пловдив е град, който няма да забравя никога и който е много интересен като бизнес дестинация“, заяви госпожа Дефурни, която е на посещение в града под тепетата във връзка с провеждането на форума за агробизнес, вино и храни в Международен панаир Пловдив. Тя изрази готовност да съдейства с информация и всичко необходимо на белгийски фирми, които искат да стартират своя бизнес в Тракия икономическа зона. Ан Дефурни заяви, че има добри впечатления от факта, че в момента има различни компании, които все по-интензивно започват да работят в партньорство с български колеги.

„Политиката ни е свързана с подкрепа на бизнеса, както на българските, така и на международните компании, а оттам и на цялостното развитие на региона“, посочи  Ангелина Топчиева и отбеляза,че Община Пловдив е на разположение по отношение на въпроси, свързани с бъдещи белгийски инвестиции. Също така бяха обсъдени и активностите и разнообразната програма, която се подготвя във връзка с Европейска столица на културата през следващата година.

Няколко от ключовите белгийски компании вече са намерили своето място в голямото семейство на Тракия икономическа зона. Компании от различни икономически сектори като Televic, Malmar и др. са оценили като изключително благоприятни условията в Пловдив и развиват успешен бизнес от години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here